Начало » Общи условия

Общи условия

Терминология

КЛИЕНТ – дееспособно лице, което се е съгласило с Общите условия относно закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

Електронният магазин е собственост на ТЪРГОВЕЦА.

ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН – сайтът www.yogajyo.eu с основна цел продажба на стоки

ПОРЪЧКА – това е заявка за покупка на една или няколко стоки и всички други атрибути, свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента.

Изпращането на поръчките става само след одобрение по телефона или с потвърждение чрез имейл.

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА – сключва се от разстояние договор за покупко-продажба чрез настоящия електронен магазин между страните търговец и клиент.

КУРИЕР – физически доставя закупената от клиента стока до посочения от клиента офис. Работи по изискванията на Закона за пощенските услуги.

Общи положения

Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦЪТ, посредвом електронния си магазин www.yogajyo.eu, предоставя стоки на потребителите си. Посочените по-долу условия обвързват всички потребители. Използвайки електронния магазин и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да бъдете свързани с Условията посочени тук. Моля, уверете се, че сте прочели и разбрали условията преди да направите своята поръчка.

Всеки наш потребител заявява и се съгласява да спазва и ненарушава описаните по – долу условия, правила и задължения за ползване на електронния магазин.

Системата разграничава два вида потребители: Регистрирани и Нерегистрирани. С регистрация или покупка на стока, Вие се съгласявате и приемате  условието, че системата активира акаунт с цел предоставяне за ползване на предлаганите от www.yogajyo.eu услуги.

При наличието на Ваш активен профил, Вие като негов притежател отговаряте за достоверността, актуалността и коректността на публикуваната информация. Нямате право да публикувате акаунт от името на трети лица. Публикувате информация само и единствено за Вас и Вашата фирма, от името на фирмата, в която работите след изричното разрешението на собствениците й.

Предоставянето на актуален телефон за връзка е с цел потвърждение на направената поръчка.

След кликане върху бутона „Съгласен съм“, потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в количката. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът има възможност да потвърди поръчката си по мейл или по телефона. С получаване на това потвърждение договорът се счита за сключен.

Всички предлагани от нас услуги могат да бъдат използвани само и единствено за дейност, която не е забранена от закона.

Поръчки могат да бъдат правени само от лица, навършили 18 години, които не са поставени под попечителство, и които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България. Изключение прави посочване на адрес до офис на куриерската фирма, която е наш партньор.

Запазваме си правото да направим отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ние уведомяваме клиента за изчерпването й по телефона или чрез мейл.

Версията на условията, която ще се прилага  за Вашата поръчка ще бъде тази, която е публикувана на www.yogajyo.eu в момента, когато направите поръчката.

JYO иска да Ви осигури възможно най-приятното изживяване, пазарувайки онлайн. За тази цел ние трябва да сме сигурни, че предоставяме висококачествни услуги. Вие разбирате и се съгласявате при ползване на услугите със следното:

  • Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и имейл и да плати цената на стоката. Също така трябва да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
  • Да ни уведомява незабавно за всеки случай, в който е извършено или открито нарушение при ползване на предоставяните услуги;
  • Да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.
  • Да зачита и да не нарушава основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България;
  • Да не накърнява нечие добро име и да не прозовава към престъпление, към насилие или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
  • Да спазва българското законодателство, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползването на предоставените от JYO услуги;
  • Да не разпространява или използва по какъвто и да е било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол – „троянски коне“, компютърни кодове или материали, предназначени да прекъсват, затруднят, нарушат или органичават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
  • Да не извърши злоумишни действия;
  • Да обезщети търговеца и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с интернет страници, хипер връзки, материали или информация, които потребителят е използвал.

Условия за поръчка и доставка на стоките

Можете да направите поръчка чрез www.yogjyo.eu или по телефона.

За да направи поръчка, всеки клиент трябва да предостави точен адрес, телефон за връзка, имена и валиден мейл. След като направите поръчката ще получите обаждане по телефона или потвърждение по мейл за уточняване допълнителни подробности по изпълнение на поръчката. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. При положение, че клиентът не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (подобен модел) или да изчака в срок презареждане на модела, поръчката може да бъде анулирана.

Поръчки, с липсващи или некоректни данни на купувача се анулират, ако в срок от 24 часа след постъпването на поръчката не получим коректни данни. Такива поръчки получават статус „отказана“, поради невъзможността да бъдат изпълнени.

Всеки клиент има възможност да откаже направена поръчка, без да посочва причините за отказа си.

За нас е от голямо значение старателното приемане и обработване на постъпилите поръчки и осигуряването на бърза доставка на поръчката.

Доставките на поръчки се извършва с Куриер. Всички поръчани стоки се доставят с КУРИЕР до избран офис на куриера.

Доставката се извършва до два работни дни след потвърждение на поръчката до офис на Еконт или Спиди.

Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя, както и в дните на официални празници.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не приеме пратката от куриерския офис да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

Плащането става с наложен платеж, при получаването на стоката от куриера. Изпращаме Ви я с опция преглед и тест. Това Ви дава възможност да я разгледате и пробвате, ако желаете, преди да я приемете.

След предаването на стоката на куриер, JYO се освобождава от риска, който се прехвърля върху куриера. Ние не носим отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, www.yogajyo.eu не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока.

Цени

Цените, посочени на сайта www.yogajyo.eu включват дължимия по закон данък добавена стойност и включват опаковане.

Условия за рекламации и връщане на стоки

Клиентът има право да върне закупена от него стока от www.yogajyo.eu в срок от 14 /четиринадесет/ работни дни от нейното получаване. В случай, че моделът, който сте получили, не Ви удовлетворява, можем да направим замяна с друг артикул от нашите колекции. За да бъдат върнати обратно закупените продукти за замяна, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. Под добър търговски вид се разбира продуктът да не е с нарушена опаковка и да не е използван. Всяка стока трябва да се върне с придружаващите го платежни документи.

В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в официален email към www.yogajyo.eu

При замяна на продукт клиентът поема куриерските разходи в двете посоки. Можете да направите замяна в срок до 14 дни.