Начало » Блог » Как да изберем правилната постелка за йога

Как да изберем правилната постелка за йога

  • от

Освен цвят и модел, които отговарят на вашия стил, вашата постелка за йога трябва да ви държи стабилни в позите ви. Тя трябва да бъде съхраняема и преносима, ​​но и все пак удобна. Може също да искате постелката ви да бъде екологично чиста. Всички тези аспекти на личността на Вашата постелка са повлияни от начина, по който е направена постелката: колко е дебела, от какво е направена и нейната повърхност.

Използвайте това ръководство, за да ви помогне да намерите постелка за йога, от която да бъдете щастливи – такава, която отговаря на вашата практика, приоритети, начин на живот, ценности и бюджет. Без значение какво ви казват магазините, това е най -добрата постелка за йога за вас!

  1. Дебелина

Защо е важно: Дебелината на вашата постелка за йога има много общо с това колко е удобна – ако твърде тънка, коляното ви може да се удари по време на поза полумесец. Компромисът е, че дебелите постелки за йога (някои с дебелина 6 см) могат да ви затруднят да почувствате силна връзка с пода, което ви прави по-треперещи в позата на дървото, например.

Опции: Стандартната постелка за йога е с дебелина около 4 см, докато най -дебелите са около 6 см. Съществуват и тънки постелки за йога, често определяни като „постелки за йога за пътуване“, които са с дебелина само 2 см. Те се сгъват лесно и не тежат много, което ги прави удобни за поставяне в куфар.

Основно ръководство за закупуване: Помислете колко място имате, за да приберете йога постелката си, колко важна е преносимостта и къде е вашето удобно място за комфорт, в сравнение с възможността да усетите директна връзка с пода. Ако нямате място за съхранение, изкарайте дълго в студиото и като усещане само за малко уплътнение, изберете за постелка със стандартна дълбочина в диапазона 4 см.

  1. Материал

Защо е важно: Материалът, от който е направена вашата постелка за йога, диктува нейното докосване, лепкавост, екологичност , колко се поддава на натиск и как се износва с течение на времето.

Опции: Повечето стандартни постелки за йога са изработени от PVC. По-новите, по-благоприятни за Земята опции включват естествен и рециклиран каучук, юта и органичен памук или естествен памук (което означава, че тъканта не се обработва със синтетични покрития по време на производството).

Основни указания за покупка: Ако сте алергични към латекс, избягвайте подложки за йога от естествен каучук. Ако искате да се придържате към изпитаната и истинска лепкава постелка, изберете постелка за йога, изработена от PVC, която може да издържи използването и злоупотребата ви повече от десетилетие.

  1. Докосване

Защо е важно: Структурата на вашата постелка за йога диктува колко тяга тя осигурява. Подобно на лепкавостта, докосването влияе върху това колко много се плъзгате. Докосването осигурява физически бариери за плъзгане (докато лепкавостта зависи от засмукването). И тъй като докосването влияе върху начина, по който се чувствате на постелката за йога, тя също е компонент на цялостния комфорт.

Опции: Има докосвания на йога постелки, които да отговарят на всеки каприз – от напълно гладка до направо груба.

Основни указания за покупка: Ако търсите постелка за йога, която предотвратява подхлъзването, и искате да избегнете PVC постелки (традиционните лепкави постелки за йога), потърсете гумена, ютена или памучна постелка за йога, която има повдигната постелка модел. Допълнителното сцепление, което осигурява повишеното докосване, може да ви помогне да останете на място, независимо колко потни или енергични са вашите тренировки.

  1. Лепкавост

Защо е важно: лепкава постелка за йога ви предпазва от плъзгане навсякъде и ви помага да поддържате подравняването си, когато преминавате от една поза в друга, както и когато задържите пози за няколко секунди.

Опции: Постелки с долна основа естествен каучук имат най-висок лепкавост фактор.

Основно ръководство за покупка: Ако имате нужда от помощ, за да останете в позите си, но настръхнете при мисълта да практикувате върху постелка за йога с повдигнато докосване, постелки с долна основа естествен каучук е може би най -добрият ви залог.

  1. Екологичност

Защо е важно: Като йоги ние държим на принципа на ахимса (ненасилие). Това прави практикуването на постелка за йога, което в крайна сметка ще задържи депото за десетилетия, което ще донесе проблеми.

Опции: Екологичните постелки за йога обикновено са изработени от естествен или рециклиран каучук. Тези постелки за йога също могат да включват естествени материали, като юта или органичен памук.

Основно ръководство за покупка: Ако екологичността е важна за вас, избягвайте подложки за йога, изработени от PVC, която не се разпада и е трудна за рециклиране. Гумените, ютените и памучните постелки за йога, макар и налични в различни дебелини, обикновено са по-дебели и по-тънки от постелките от PVC. Можете да вземете постелка за йога, която е екологична, с дебелина, която отговаря на вашите нужди за комфорт и преносимост, и има докосване (например повдигнат геометричен модел), която предотвратява подхлъзване.

  1. Ценови диапазон

Обикновена плътна плътна PVC лепкава постелка за йога с дебелина 4 см ще бъде към долния край на ценовия диапазон. Екологичните постелки за йога са склонни да се насочат към високия край на ценовия диапазон.

  1. Стил

След като сте стеснили избора си по дебелина, материал, докосване , лепкавост, екологичност и цена, остава само един фактор: стил! Така че продължете и изберете любимия си цвят и модел. В края на краищата ще видите много от това при куче надолу. Приятно пазаруване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *